miércoles, 28 de agosto de 2019

VETEN UN ANUNCI DE LA COOPERATIVA CAPFOGUER AL PROGRAMA DE FESTA MAJOR DE SANTA COLOMA DE Grm



COMPARTIU! DIFONEU! Que coooooooorri!

Trenquem el veto de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’empresa multinacional DAMM a les iniciatives de producció local i cooperativa

Després de dos mesos que l’empresa contractada per l’Ajuntament que gestiona la publicitat de la Festa Major ens convidés a anunciar-nos al programa d’activitats, la cooperativa Capfoguer ha rebut un correu electrònic notificant que l’espònsor oficial (DAMM) no autoritza el nostre modest anunci de 300€.

Aquest cop, l’excusa emprada és que som productors de cervesa artesana, quan sabem que una empresa local i cooperativa com la nostra, no és una competencia directa per un monstre capitalista com és Damm. S’imposa el conegut qui paga, mana.

Han estat en el passat, a més, vàries les mostres de despreci per part de l’Ajuntament cap al nostre projecte, però aquest cop ha fet vessar el got. Omplir-se la boca de fomentar el comerç local i de proximitat quan realment, i tenint com a màxim exponent la festa major, aquesta està venuda a grans corporacions.

Des del consistori es diu que es recolza i fomenta l’Economia Social i Solidària, però una cooperativa referent a la ciutat no pot anunciar-se al fulletó de festa major. Aquest fet, segons el nostre parer, esdevé un exemple concret que ens afecta particularment a nosaltres com a projecte, però què en definitiva, mostra un model mercantilitzat de festes majors que no compartim.

Nosaltres, davant d’aquests fets, ens plantem i no entrarem en aquest joc! Tirar endavant projectes locals i cooperatius, que intenten crear llocs de treball de qualitat, no és fàcil i menys si en el camí ens trobem entrebancs com aquest.

Però no ens volem quedar de braços creuats i seguim, i seguirem! Perquè, entre d’altres, volem ser un referent en la construcció d’una alternativa econòmica i seguirem obrint camí. Peti qui peti!

Visca la festa major!

No hay comentarios:

Publicar un comentario