viernes, 8 de abril de 2016

Ens ha visitat el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya


aitor_tonicomin

Avui ens ha  visitat,a Gramenet,  el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya,el señor   Antoni Comín i Oliveres.
 I mentre era rebut per el séquito de Nuria Parlón, alcaldesa de la ciutat, L´Aitor Blanc , regidor de  de SOM Gramenet, l´ha fet  entrega d’una carta amb diverses demandes de la seva àrea.
L carta es fa ressò de les principals queixes dels usuaris i professionals de la sanitat de la nostra ciutat: com ara la necessitat de reduir uns temps d'espera excessius, fins i tot per a la visita al metge de capçalera; o la urgència de dedicar-hi més recursos per revertir les retallades i aturar la externalització de serveis, que empitjora els serveis i precaritza les condicions de treball. També, l'hem instat a que incideixi en la transparència del Patronat de la Fundació Hospital Esperit Sant, revisant els sous dels càrrecs directius.
Les reivindicacions que li hem fet arribar són les següents:
  1. Exigim la millora de la gestió en els Centres d’Atenció Primària (CAP) a causa de la privatització i les retallades.
  2. Exigim reduir les llistes d’espera i les cues en les urgències. En especial la reducció del temps d’espera en la visita al metge de capçalera i per a les visites als especialistes.
  3. Avançar en la millora de les instal·lacions sanitàries en el seu conjunt.
  4. Evitar i revertir l’externalització de serveis, focus de desigualtat laborals i font de negoci per alguns.
  5. Evitar el pagament de serveis dels pacients hospitalitzats (dietes, bugada, llits d’acompanyants, etc.)
  6. Vetllar pels drets dels treballadors i treballadores que sovint supleixen o pal·lien els efectes de les retallades.
  7. Garantir el no cobrament de l’atenció al servei d’urgències a les persones sense targeta sanitària. Garantir a la vegada l’accés a la targeta sanitària.
  8. Incloure la salut mental a l’agenda ciutadana. Fer costat de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies en la seva demanda de millores en l’atenció i de més recursos. En aquest sentit denunciar l’estat deficient  del Centre de Salut Mental d’Adults Martí i Julià.
  9. Revertir la implantació del nou model del Sistema d’Emergències Mèdiques, model basat en l’externalització del servei a empreses privades, a on es perd el control sobre la qualitat assistencial i les condicions de les treballadores
  10. Reclamem el finançament adient per cobrir les necessitats de la població atesa i els recursos addicionals per revertir la situació on hem arribat per culpa de les retallades.
  11. Incidir en la transparència al Patronat de la Fundació Hospital Esperit Sant, revisant els sous dels càrrecs directius, així com atendre la millora en els serveis d’aquest.
  12. Com demanen els treballadors i treballadores, reclamar un únic conveni col·lectiu per tota la sanitat pública (pròpia i concertada). I establir mecanismes per recuperar el poder adquisitiu perdut en aquests últims anys.
  13. Demanem al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que faci les gestions necessàries per retirar la placa d’inauguració del CAP ‘Joan Vilaseca – Can Mariner’ on apareix el nom de l’exalcalde Bartomeu Muñoz, actualment acusat i pendent de judici per diverses causes de corrupció, i per donar acompliment a la moció aprovada per l’Ajuntament en aques
Per últim, el representant de Som Gramenet ha demanat al conseller de Salut que faci les gestions necessàries per retirar la placa d'inauguració del CAP 'Joan Vilaseca-Can Mariner' on apareix el nom de l’exalcalde Bartomeu Muñoz, imputat per corrupció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario