miércoles, 20 de abril de 2016

Dia del Futbol Inclusiu a l’estadi Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet,




La Fundació Itinerarium, entitat sense ànim de lucre, que treballa, entre altres temes, per a la inclusió de persones amb necessitats especials, ha creat una metodologia on els nois i noies, amb i sense necessitats especials; persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, amb dificultats intel·lectuals/mentals. Els i les alevins de l’entitat (d’11 i 12 anys), entrenen i juguen al futbol junts dins la mateixa estructura d’un club esportiu.

La Fundació selecciona els clubs i els reconeix amb el segell Inclusive Footballi cada any organitza un campionat per promocionar aquest nou esport amb el suport de personalitats destacades del món del futbol. Aquest any, tenim la satisfacció de celebrar el Dia del Futbol Inclusiu a l’estadi Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet, i amb la participació dels alevins de la Fundació Grama, el diumenge 24 d’abril, a les 10.30 hores, amb la presència destacada del senyor Vicente del Bosque González, seleccionador nacional.

LFundació Itinerarium realitza unes proves pilot que demostren la seva efectivitat: millorant la formació del futbol base del club, creant relacions d’amistat noves, potenciant l’empatia i una educació centrada en els valors. Es redueixen també els insults dels pares a les grades, entenen que formen part d’un club social reconegut. La Fundació Itinerarium compta amb un seguit de professionals del món social i esportiu que desenvolupen i gestionen aquesta metodologia als clubs de futbol, seleccionant les persones amb necessitats especials, així com els entrenaments i la coordinació amb el club perquè s’hi afegeixin nois i noies d’altres categories: especialment alevins.


No hay comentarios:

Publicar un comentario