lunes, 24 de enero de 2022

Santa Coloma :Cinturó Roig de Barcelona?


Els  que coneixem bé Gramenet sapiguem que la nostre ciutat fa temps que de roig solament el  queda aquells sectors activictes que a dures penes som seguits per la l' inofensiva ciutadania.

La nostre ciutat, que va ser un model de lluita en contra de la Dictadura franquista i en contra dels especuladors immobiliaris, s’ha convertit en una joguina per als polítics. 

Gramenet,avui, és una ciutat desactivada socialment que camina a la deriva, com moltes altres ciutats dormitori de arreu del món.

Santa Coloma no és roig, és el que és: un lloc normal on hi ha molta pobresa.  Que fa que la gent es cabregi i voti per ràbia a partits fatxes. 

 La gent que vota Ciutadans i Vox no són ni tan sols fatxes, som persones que els a tocat viure un temps molts perillós , ja que el feixisme s’alimenta d’odi, però no s’han de criminalitzar aquests votants, sinó rescatar-los per a les opcions democràtiques. Perquè, tot i ser legal, Vox no és democràtic. La gent que el vota està desesperada i rabiosa, i el que no pot ser, a sobre, és que es criminalitzi la seva ràbia. Cal fer-li entendre que, tot i que la gent a la qual ha votat sempre no ha estat a l’altura i l’ha traït, Vox és pitjor. I és clar, per fer això cal una xarxa política que arribi fins al carrer.

 La gent es sent  sola  i s'acaba anant amb el primer que surt i que sembla entendre la seva rabia. En alguns barris, la gent que vota a las ultradreta , ho fa perquè  diu que tots els polítics són iguals. En altres, ho fa gent que està en contra de la immigració. 

Com revertir aquesta situació? 

Com que els partits ja no tenen militants de base, el que està en contra de la immigració no té ningú que li faci comprendre que està embogint.

Cal que hi hagi una xarxa de barri que et digui: “El teu veí no és cap lladre, ha vingut aquí a treballar i no pas a robar”. Això no t’ho pot dir la televisió, sinó la vida. Algú al bar. 

Aquest treball, el de recuperat als veïnes per la causa democràtica, es  un treball de picapedra - no queda altre-. 

La  gent ha de comprendre que sol el poble salva al poble, a través de la lluita i la solidaritat.  Com fos sempre. Els que tanquin els ulls al creixement del fascisme, donan-lis el seu vot, están col·laborant  a matar el futur democràtic, com van fer el alemans quan van votar el nazisme.I, tampoc, n' oblidem la llarga nit de la dictadura de Franco , que va portar misèria i falta de llibertat.


.

No hay comentarios:

Publicar un comentario