viernes, 18 de febrero de 2022

2006- 2022 :CRONICA DE UNA LARGA LUCHA PARA SALVAR EL MIGUEL HERNANDEZ

22-10-06

                                             
                                                      Estado actual Migel Hernandez



Despues de haber transcurrido 16 largos años de lucha por arrebatar el Miguel Hernández de las garras de la especulación, y gracias a la presión ejercida durante todo ese tiempo por las entidades como la Plataforma en defensa Can Zam, el Ateneu Julia Romera,las Asociaciones de Vecinos  Serra Marina,Can Calvet  y Singuerlin , así como SOS GENT GRAN, el próximo viernes 25 de Febrero, se llevará a cabo el  sorteo de los 48 pisos tutelados del Miguel Hernandez.Así mismo , para Octubre de este año ya estará lista la sala de la planta baja para el Centro de Dia, con capacidad para 30 personas. Todo preveyendo que las administraciones,la local y la Generalitat, cumplan lo pactado por escrito.

 iNoticia publica a EL PUNT 24-10-06

Barcelonès Nord. Desenes de colomencs participen en un acte en contra de la construcció de pisos al Miguel Hernández

ALBERT BENET. Santa Coloma de Gramenet

Diverses desenes de persones van participar diumenge al migdia en la sardinada popular que van organitzar la Plataforma de Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, les associacions de veïns de la Serra de Marina, Singuerlín i Riu Nord, i veïns i veïnes de Can Calvet per reclamar un equipament al solar de l'antiga escola Miguel Hernández de Santa Coloma.


 En l'acte hi van ser presents alguns  regidors, que s'oposen a la proposta dels seus socis de govern (PSC i CiU) de construir-hi pisos de lloguer per a joves.


La sardinada no es va poder fer dins el recinte de l'antic equipament escolar perquè l'Ajuntament colomenc no va autoritza-ho. Això no obstant, es va desenvolupar amb normalitat als jardins de Can Calvet.

 En aquest sentit, i amb la voluntat d'aturar la degradació de l'edifici en desús, els organitzadors van instal·lar un cadenat a la porta del Miguel Hernández, que en aquest estat d'abandonament suposa un perill per al barri, segons afirmen els organitzadors de la sardinada. Està previst que els impulsors de la protesta entreguin aquesta setmana la clau del cadenat a l'alcalde colomenc, Bartomeu Muñoz.





Fonts de les entitats convocants  van fer una valoració positiva de l'assistència dels veïns de la zona a la protesta i van reiterar la voluntat de defensar uns altres usos per a aquest solar públic situat a tocar de Torribera. 

Pel que fa a les alternatives als pisos que s'hi volen fer, els ecosocialistes proposen un equipament per a la gent gran especialitzat en el tractament de malalties mentals.


 Argumenten el seu posicionament recordant que l'antiga escola Miguel Hernández és a pocs metres de la residència geriàtrica Ramon Berenguer IV. Aquest equipament sociosanitari serà remodelat i ampliat en els pròxims mesos gràcies a un acord amb la Generalitat de Catalunya.


1 comentario:

  1. El Matías es podría dir del Centre de Día als baixos d'aquest equipament, despres de dos anys de haber signat un acord les dues administracions competents ho tornem a aconseguir, que complim els seus compromisos i no segrestin políticament a la poblacio con si fossin una penyora.
    Un altres exemple Ho tenim amb.el Parc fet als terrenys on s'han construit dos blocs, de lloguer, per parte de l'nmobilosria CORP.CAT al Carrer América cantonada b Prat de la Riba,i on l'ajuntament aconsegueix un espai public que consisteix en un jardinet amb mobiliario infantil, doncs porta mes de 14 meses tancat per un litigi amb la promotora enver l'iva i n'els ocurreix altres opció que castigar a la població tancamt aqiest equipament find que no es resolgui aquest litigi.
    Ho tenim cru!

    ResponderEliminar