lunes, 9 de septiembre de 2013


 Un any més s’acosta la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre. Gent de Gramenet vol manifestar la seva posició envers les celebracions de la Diada, l’acte institucional de la Plaça de la Vila i les mobilitzacions convocades.
En primer lloc, tal com hem anat fent des de que tenim representació a l'Ajuntament, Gent de Gramenet es desmarca de l’acte institucional i ha declinat la invitació dels dos regidors a la hissada de la senyera que se celebra a la Plaça de la Vila. Després d'un curs intens en que s'han portat a debat al Ple municipal diferents mocions referents al Dret a Decidir i sobre les relacions entre Catalunya i la resta de l'Estat, veiem positiu com, segons dades aportades pel consistori, una vuitantena d'organitzacions i col·lectius participaran de l'ofrena a la senyera. Tot i això, no ens creiem la hipocresia que significa fer servir aquesta data com aparador institucional i no per reivindicar una derrota d'un poble davant l'exèrcit borbònic castellà (al qual continuem sotmesos) i, a més, compartir escenari amb partits detractors de drets bàsics com el de l’autodeterminació i la llibertat dels pobles.
Tanmateix, no participar de l'acte institucional no vol dir quedar-nos al marge o no participar d'una data tan important pels catalans i les catalanes, i en conseqüència, també pel veïnat de Gramenet. Com ja hem anat realitzant els darrers anys, i sent conseqüents amb la diversitat que ens caracteritza com a moviment, animem a participar de la Diada en un ambient popular i reivindicatiu, ja sigui a la ciutat o en el conjunt de mobilitzacions convocades arreu.
Enguany, a més, podem afegir la felicitació a la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana per l'acte popular i multitudinari que va realitzar el passat 7 de setembre a la ciutat, amb l'encesa de 2014 espelmes en forma d'estelada. Aprofitem per enllaçar-vos el video de l'acte (cliqueu aquí).
Davant de tots aquests fets, Gent de Gramenet animem a participar de la Via Catalana organitzada per l'ANC en qualsevol dels seus trams, de les extensions de caire social convocades com l'Encerclem La Caixa (convocat pel Procés Constituent) o el Tram Progrés (convocat pel teixit associatiu de Badalona), l'homenatge a Celestí Boada (organitzat per Arran) durant el matí a Gramenet o a la manifestació de les 18.30h a Plaça Urquinaona (convocada per l'Esquerra Independentista).

No hay comentarios:

Publicar un comentario